VRSTVENÝ SALÁT S KOPROVÝM DRESINKEM
Seznam surovin
- salát polníček 1 hrst
- rukola 1 hrst
- rajčátka cherry 50 gramů
- celer řapíkatý 1 kus (stonek)
- olivy černé 2 lžíce
- kukuřice sterilovaná 2 lžíce
- řepa červená sterilovaná 2 lžíce
- semínka slunečnicová 2 lžíce
- semínka dýňová 2 lžíce
Dresink:
- ocet vinný 50 mililitrů
- hořčice dijonská 1 lžíce
- kapary 2 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Připravte dresink: kapary propláchněte a nasekejte. Dejte do sklenice a přidejte ostatní suroviny. Dobře uzavřete a protřepejte, aby se všechny suroviny promíchaly a chutě spojily.
2. Semínka opražte na sucho na pánvi, cherry rajčata, řapíkatý celer a olivy pokrájejte. Zeleninu, rukolu a polníček naskládejte do sklenice ve vrstvách tak, aby se barvy střídaly a salát dobře vypadal. Dresinkem pak zalijte obsah sklenice až těsně před jídlem, aby zelenina nezvadla a zachovala si čerstvost.
Poznámka k receptu
Sklenice o objemu 1 litr, 1-2 porce
Načítám komentáře...