Zelný salát
Seznam surovin
- zelí červené 1/2 kusu (hlávky)
- cibule červená 1 kus
- mrkev 2 kusy (menší)
- papričky jalapenos 2 kusy
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet 2 lžíce (vinný)
- cukr třtinový 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Zelí zbavte košťálu a nakrájejte najemno. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, mrkev na tenké nudličky, papričky jalapeños na tenké plátky. V malé misce smíchejte olivový olej s vinným octem a cukrem.
2. Vše dejte do větší mísy, přidejte nasekaný koriandr a promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Salát zakryjte potravinářskou fólií a dejte minimálně na 30 minut uležet do lednice.
Načítám komentáře...