Zelný salát Coleslaw
Seznam surovin
- zelí bílé 1 kus (menší hlávka)
- mrkev 1 kus (větší)
- celer 1/4 kusu (menší)
- cibule 1 kus (menší)
- majonéza 200 gramů
- smetana na šlehání 1 decilitr
- cukr 2 lžíce (nebo trochu více, podle chuti)
- ocet 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Zelí nasekáme velkým nožem na malé kousky a nasypeme je do mísy. Přidáme lžíci soli a zelí důkladně rukama promačkáme, aby zkřehlo. Tekutinu, kterou zelí pustí, částečně slijeme.
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, celer naastrouháme najemno. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, přisypeme spolu s mrkví a celerem k zelí v míse a důkladně promícháme.
Přidáme majonézu smíchanou s prošlehanou smetanou a cukrem, salát dobře promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí a necháme alespoň hodinu (ale lépe déle, klidně i do druhého dne) odležet v chladničce. Před podáváním salát znovu promícháme.
Poznámka k receptu
Salát je výborný k pečenému nebo smaženému masu nebo jen tak samotný, doplněný pečivem.
Načítám komentáře...