Zelný salát s ananasem
Seznam surovin
- salát hlávkový 1 kus
- kompot ananasový 150 gramů (se šťávou)
- zelí bílé 450 gramů (hlávkové)
- meduňka 1 snítka (na ozdobení)
- mrkev 1 kus (nastrouhaná)
- rozinky 1 hrst (vyprané)
Na nálev:
- olej slunečnicový 2 lžíce
- sůl 1 špetka (dle chuti )
- ocet jablečný 3 lžíce (dle chuti)
Postup přípravy
Zelí omyjeme, zbavíme košťálů a nakrájíme ho na jemné nudličky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Zelí vložíme do mísy a promícháme s nastrouhanou mrkví.
Přidáme proprané rozinky, nadrobno nakrájený ananas a vše zalijeme šťávou z ananasového kompotu promíchanou s olejem a octem. Salát dochutíme solí, dobře promícháme a necháme hodinu rozležet v chladničce.
Pak ho rozdělíme do misek a ozdobíme listy salátu a snítkami meduňky.
Načítám komentáře...