Zelný salát s nivou a hroznovým vínem
Seznam surovin
- zelí bílé 400 gramů
- sůl
- šťáva citronová 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- hroznové víno 200 gramů
- sýr s modrou plísní 150 gramů (Niva)
- brusinky (nakládané, na ozdobení)
Postup přípravy
Zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky, trochu ho osolíme a čistýma rukama promneme. Přidáme citronovou šťávu a sójovou omáčku a zelí necháme asi 15 minut stát.
Kuličky hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a vmícháme je do salátu.
Salát rozdělíme do misek, každou porci posypeme rozdrobenou nivou a ozdobíme nakládanými jeřabinami nebo brusinkami.
Poznámka k receptu
Místo brusinek můžete salát ozdobit nakládanými jeřabinami.
Načítám komentáře...