Žhavý africký salát
Seznam surovin
Salát:
- batáty - sladké brambory 8 kusů (oloupané, na čtvrtky)
- olej olivový (na restování, zakapání - dle chuti)
- avokádo 1 kus (pevné, nakrájené na klínky)
- hovězí maso 4 plátky (svíčkové)
- rajčátka cherry 500 gramů
- sůl (dle chuti)
- pepř barevný (dle chuti)
- koriandr (na posypání)
Zálivka:
- olej olivový 5 lžic
- worcesterská omáčka 2 lžičky
- koriandr 1 lžička (mletý)
- kurkuma 1 špetka
- chilli omáčka (dle chuti pár kapek)
Postup přípravy
1. V troubě upečte batáty, osolené a zakapané olivovým olejem. Před koncem pečení přidejte na chvíli avokádo.
2. Svíčkovou nakrájejte na tenké nudličky a zprudka je orestujte na pánvi zastříknuté olivovým olejem. Osolte, promíchejte s pepřem a nechte stranou na teplém místě.
3. Rajčata krátce orestujte.
4. Do velké mísy vložte batáty, avokádo a rajčata a opatrně promíchejte se zálivkou z uvedených surovin. Přidejte maso a ihned podávejte. Můžete posypat lístky koriandru.
Načítám komentáře...