Adventní kalendář
Seznam surovin
- čokoláda bílá 250 gramů
- čokoláda hořká 250 gramů
- náplň (burisony, kukuřičné lupínky, obilninové polštářky, různé druhy müsli, želatinové bonbóny, marshmallow, pražené ořechy a mandle, sušené fíky, datle, švestky a meruňky, banánky v čokoládě, rozinky, sezamové placičky...)
Postup přípravy
Připravíme si 24 vhodných menších formiček, do poloviny z nich nalijeme rozpuštěnou tmavou čokoládu, do druhé poloviny formiček rozpuštěnou bílou čokoládu a necháme asi 5 minut stát.
Pak formičky otočíme a čokoládu necháme odkapat. Formičky otočíme zpět a čokoládu necháme dobře ztuhnout.
Do formiček rozdělíme náplně (v každé formičce by měla být jiná) a formičky zalijeme zbylou čokoládou. Naplněné bonbóny necháme v chladu ztuhnout a pak je opatrně vyklepneme z formiček.
Bonbóny zabalíme každý zvlášť do ozdobného papíru nebo celofánu, doplníme je cedulkami s čísly od 1 do 24 a zavěsíme je na nerezovou mřížku (nebo třeba hezké ramínko).
Načítám komentáře...