Bábovka pro diabetiky
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- sladidlo umělé 2 lžíce (Kandisin)
- olej 1 decilitr
- voda 1 decilitr (horká)
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- citronová kůra (z 1 citronu, nastrouhaná)
- kakao 1 lžíce
- rum 2 lžíce
- olej (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Žloutky utřeme s kandisinem. Přidáme po částech olej a horkou vodu a šleháme, až je směs hustá.
Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva a promícháme se žloutkovou směsí. Zlehka vmícháme hustý sníh ušlehaný z bílků a citronové kůry a nakonec přimícháme kakao a rum.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Kakao a rum můžete vmíchat jen do části těsta a připravit mramorovanou bábovku.
Načítám komentáře...