Bábovka s kandovaným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozetřeme droždí se lžící cukru, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na řídkou kašičku - kvásek, který necháme na teplém místě 5 minut kynout. Pak do mísy přisypeme zbylý cukr s moukou, přidáme citronovou kůru, rozehřátý vlažný tuk a zbylé mléko rozšlehané se žloutky. Na závěr do těsta zapracujeme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a kandované ovoce.

Těsto necháme zakryté utěrkou na teplém místě 20 minut kynout, pak ho nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a opět necháme 20 minut kynout. Těsto může dosahovat maximálně do dvou třetin formy, protože pečením ještě nabude.

Formu s vykynutým těstem vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Asi po 10 minutách snížíme teplotu na 180 °C a bábovku dopékáme ještě 35 minut. Upečenou bábovku necháme chvilku stát, pak ji ještě teplou opatrně vyklopíme a ihned pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Porce bábovky na talíři doplňte citronovým sorbetem a sušenou ovocnou lesní směsí (prodává např. Lidl).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...