Bábovka s ovocem
Seznam surovin
- tuk 250 gramů
- cukr 250 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 380 gramů
- vejce 4 kusy
- skořice 1 lžička (mletá )
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- rum 2 lžíce
- ovoce 1 sklenice (zavařené nebo čerstvé)
- čokoládová poleva tmavá
- kokos 1 hrst (strouhaný, na posypání)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Tuk utřete s cukrem, celými vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a se skořicí a přimíchejte k vaječné pěně. Ovoce nakrájejte na menší kousky (kompotované nechte okapat).
Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte. Do formy nalijte trochu těsta, pokryjte ho částí nakrájeného ovoce, opět dejte těsto, ovoce a nakonec zakryjte zbytkem těsta. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, teplotu stáhněte na 180°C a upečte. Špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dobře propečené.
Upečenou bábovku nechte chvíli chladnout, potom ji opatrně vyklopte z formy, polijte čokoládovou polevou, popř. posypte kokosem nebo nasekanými oříšky.
Poznámka k receptu
Autorka receptu doporučuje do této bábovky dát meruňky a kompot z dýně jako ananas.
Načítám komentáře...