Bábovka z bílků
Seznam surovin
- bílek 12 kusů
- cukr krupice 280 gramů
- máslo 100 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- čokoláda hořká 50 gramů
- rozinky 1 hrst
- ořechy vlašské 1 hrst
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Bílky s troškou cukru ušlehejte na pevný sníh, přisypte zbylý cukr a ušlehejte dotuha. Zlehka vmíchejte rozpuštěný vlažný tuk, prosetou mouku s práškem do pečiva, nasekanou čokoládu, rozinky a pokrájené ořechy.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Bábovku upečte (špejlí vyzkoušejte, zda je těsto dost propečené), nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte.
Poznámka k receptu
Pro děti můžete do těsta přimíchat lentilky.
Načítám komentáře...