Bábovka z Bullerbynu
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů (+ na vysypání formy)
- cukr moučkový 200 gramů (+ na servírování)
- máslo 160 gramů (změklé + na vymazání formy)
- vejce 4 kusy
- mléko 150 mililitrů
- citronová kůra (z jednoho citronu)
- kypřící prášek do pečiva 6 gramů (půlka sáčku)
Postup přípravy
1. Oddělte žloutky od bílků. Máslo vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny, přidejte žloutky, cukr a prošlehejte. Přilijte mléko a vsypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte citronovou kůru a vše důkladně promíchejte.
2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně vmíchejte do těsta. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní těsto. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Nechte chvilku vychladnout, pak bábovku opatrně vyklopte a posypte moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...