Banánová bábovka I
Seznam surovin
- máslo 250 gramů (+ na vymazání formy )
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- cukr krupice 250 gramů
- vejce 4 kusy (žloutky a bílky zvlášť )
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr vanilkový 1 balíček
- banány 250 gramů
- mléko 2 lžíce
- cukr moučkový (na poprášení bábovky )
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150°C. Formu důkladně vymažte tukem a vysypte moukou.
2. Změklé máslo utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Postupně, jeden po druhém, přimíchávejte žloutky a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem.
3. Potom vmíchejte důkladně rozmačkané banány a nakonec dotuha ušlehaný sníh z bílků. Těsto vlijte do připravené formy, povrch potřete mlékem a pečte asi hodinu.
Načítám komentáře...