Beránek s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- ovoce kandované 80 gramů
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
- tuk ztužený (100%) 100 gramů
- cukr 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- smetana 120 mililitrů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
Postup přípravy
Do misky dejte 80 g na kousky nakrájeného kandovaného (nebo sušeného) ovoce, zalijte ho 2 lžícemi
rumu a nechte rozležet.
Utřete 100 g tuku s 200 g cukru, vanilkovým cukrem a 3 žloutky. Do pěny vmíchejte ovoce a pak střídavě po částech 250 g polohrubé mouky smíchané s 1/2 prášku do pečiva a 120 ml smetany.
Nakonec vmíchejte do těsta sníh ze 3 bílků. Ztuženým tukem a hrubou moukou vysypanou beránkovou formu naplňte těstem, zakryjte vrchní částí formy a v předehřáté troubě zvolna pečte cca jednu hodinu.
Poznámka k receptu
Po vychladnutí beránka pokropte bílou čokoládovou polevou a ozdobte mašličkou.
Načítám komentáře...