Beránek s kandovaným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do misky dejte 80 g na kousky nakrájeného kandovaného (nebo sušeného) ovoce, zalijte ho 2 lžícemi
rumu a nechte rozležet.

Utřete 100 g tuku s 200 g cukru, vanilkovým cukrem a 3 žloutky. Do pěny vmíchejte ovoce a pak střídavě po částech 250 g polohrubé mouky smíchané s 1/2 prášku do pečiva a 120 ml smetany.

Nakonec vmíchejte do těsta sníh ze 3 bílků. Ztuženým tukem a hrubou moukou vysypanou beránkovou formu naplňte těstem, zakryjte vrchní částí formy a v předehřáté troubě zvolna pečte cca jednu hodinu.

Poznámka k receptu

Po vychladnutí beránka pokropte bílou čokoládovou polevou a ozdobte mašličkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...