Bezlepkový králíček
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr krupice 50 gramů
- mouka bezlepková 200 gramů (Jizerka)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr vanilkový 1 balíček
- smetana na šlehání 1 decilitr
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formy)
- mouka bezlepková (na vysypání formy)
- cukr moučkový (na posypání)
- mašle (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáváme bezlepkovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilinovým cukrem, pak přimícháme smetanu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 - 50 minut.
Hotového králíčka po prochladnutí opatrně vyklopíme z formy, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.
Poznámka k receptu
Při pečení ryze bezlepkového beránka byste měli použít i kypřící prášek do pečiva bez lepku (vyrábí ho např. Labeta nebo v prodejnách zdravé výživy prodávají větší balení kypřícího prášku z vinného kamene).
Načítám komentáře...