Biskupský beránek
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- cukr 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- máslo 150 gramů (nebo Hera)
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- mléko 70 mililitrů
- citronová kůra 1 lžička
- rozinky 50 gramů
- ovoce kandované 50 gramů
- ořechy 50 gramů
- čokoládová poleva bílá
Postup přípravy
Žloutky utřete s máslem a cukrem do husté pěny, vmíchejte do ní střídavě mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva, pak citronovou kůru, rozinky, drobně nesekané ovoce a ořechy.
Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Těsto dejte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka. V předehřáté troubě ho zvolna upečte a opatrně vyklopte. Nechte zchladnout a přelijte rozehřátou polevou.
Poznámka k receptu
Beránka můžete po přelití polevy posypat slunečnicovými semínky v jogurtové a barevné polevě.
Načítám komentáře...