Borůvkové bábovičky
Seznam surovin
- borůvky 270 gramů (čerstvé nebo mražené)
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- podmáslí 250 gramů
- cukr 100 gramů
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balení
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formiček)
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce za postupného přisypávání obou druhů cukru do pěny a zlehka přimícháme podmáslí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a také vmícháme do vaječné pěny. Pak vmícháme rozpuštěné máslo, špetku soli a na závěr přidáme do těsta borůvky.
Těstem naplníme tukem vymazané formičky na malé bábovičky (nebo papírové košíčky) tak, aby byly plné asi do dvou třetin. Vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Zda jsou bábovičky upečené zjistíme zapíchnutím špejle do jejich středu. Zůstane-li špejle po vytažení suchá a bez drobečků, jsou bábovičky hotové.
Necháme je prochladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček a necháme zcela vychladnout.
Poznámka k receptu
Před podáváním ještě vylepšete každou bábovičku kopečkem čerstvě ušlehané smetany ke šlehání a případně i několika čerstvými borůvkami.
Načítám komentáře...