Bramborová bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Žloutek utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem a změklým máslem do světlé pěny. Do žloutkové pěny vmícháme brambory, citronovou kůru a mouku prosátou s práškem do pečiva. Směs popřípadě mírně rozředíme vlažným mlékem.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, vmícháme ho po částech do těsta a naplníme jím vymazanou a vysypanou formu. Vrch bábovky urovnáme.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 165°C a pozvolna pečeme 60 minut. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě chladnout. Poté ji vyklopíme na mřížku a těsně před podáváním pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Vychladlou bábovku můžete přelít rozpuštěnou čokoládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...