Bramborová bábovka s karamelovými nugety
Seznam surovin
- brambory 300 gramů (uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
- tyčinka čokoládová 120 gramů (s karamelem - Deli, Mars, Crazy Caramel apod.)
- bílek 2 kusy
- máslo 60 gramů (měkké)
- kypřící prášek do perníku 1 balíček
- vaječný koňak 1/2 decilitru
- citronová kůra 1/2 lžičky (nastrouhaná)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Máslo utřeme s polovinou cukru do pěny a za stálého míchání přidáme po částech studené, jemně nastrouhané brambory, likér a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Přišleháme do něj zbylý cukr, opatrně přimícháme mouku s práškem do perníku a tuto směs zlehka vmícháme do bramborového základu.
Vzniklé tuhé těsto po částech naplníme do vymazané a vysypané bábovkové formy a proložíme ho kousky karamelových tyčinek.
Bábovku pečeme asi 45 minut při 180 °C, po prochladnutí ji vyklopíme a pocukrujeme.
Načítám komentáře...