Citronová bábovka

Seznam surovin

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky, máslo a cukr ušlehejte do světlé pěny. Přilijte vlahé mléko a šťávu i kůru z citronů a vsypte mouku s kypřicím práškem. Do směsi nakonec zapracujte sníh ušlehaný z bílků.

2. Těsto přesuňte do formy (asi do 2 třetin výšky), vložte ho do trouby a pečte 30 až 40 minut, až bábovka zpevní a na povrchu lákavě zezlátne.

3. Z přísad na polevu utřete lesklou tekutější směs, kterou přelijte horkou bábovku. Těsto polevu částečně nasaje a bábovka pak bude mít ještě voňavější citronovou chuť.

Poznámka k receptu

Česká klasika v trochu exotičtějším provedení s výraznou citronovou vůní a chutí, to je něco pro fajnšmekry! V chladných únorových dnech potěší dvojnásob.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...