Čokoládové bábovičky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 240 gramů
- vejce 4 kusy
- máslo 120 gramů
- cukr krupice 70 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- likér 3 lžičky (např. čokoládový)
Postup přípravy
Polovinu hořké čokolády rozlámeme na kousky, vložíme do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a za průběžného míchání necháme čokoládu rozpustit. V míse nebo v mixéru vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Zlehka do ní zamícháme rozpuštěnou čokoládu smíchanou s rozpuštěným máslem, přidáme prosátou hladkou mouku, důkladně promícháme a těsto ochutíme likérem.
Naplníme ho do cukrářského sáčku a nastříkáme do vymazaných kovových nebo papírových formiček na košíčky. Do středu těsta v každém košíčku vmáčkneme kousek zbylé čokolády, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 minut.
Upečené bábovičky necháme vychladnout a pak je opatrně vyklopíme z formiček. Nebo je podáváme ještě teplé.
Načítám komentáře...