Čokoládové bábovičky I
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 220 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- cukr krystal 100 gramů
- olej 120 mililitrů
- kefír 170 mililitrů
- vejce 2 kusy
- kakao 2 lžíce
- čokoláda hořká 100 gramů
- třešně 1 hrst (nebo višně)
- mandle (plátky na posypání)
- cukr moučkový (na poprášení)
Postup přípravy
1. Všechny suroviny s výjimkou čokolády, višní a mandlí smíchejte v hladkou hmotu.
2. Nakonec do ní opatrně zamíchejte čokoládu nasekanou na menší kousky.
3. Plňte jí (asi 1cm pod okraj) papírové košíčky vložené do muffinové formy a navrch poklaďte višněmi a plátky mandlí. 4. Pečte 30 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 170 °C. Po vychladnutí ještě bábovičky pocukrujte.
Poznámka k receptu
Spojení zralých třešní a kyprého čokoládového těsta je neodolatelné...
Načítám komentáře...