ČOKOLÁDOVÉ BÁBOVIČKY II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr krystal 50 gramů
- kakao 2 lžíce
- čokoláda hořká 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- jedlá soda 1/2 lžičky
- jogurt bílý 100 gramů
- mléko 100 mililitrů
- olej 75 mililitrů (rostlinný)
- vejce 1 kus
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. Do větší mísy prosejte mouku, kakao, sodu a prášek do pečiva. Přidejte cukr, nahrubo nasekanou čokoládu a promíchejte. V další misce smíchejte jogurt, mléko, olej, vejce a směs našlehejte. Tekuté ingredience nalijte k sypkým a promíchejte – stačí, aby v míse nezůstala suchá místa. Pokud v těstě budou drobné hrudky, vůbec to nevadí, těsto se nesmí přemíchat.
2. Rozdělte těsto do formiček a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut. Pak na zkoušku do jedné bábovičky zapíchněte špejli – pokud ji vytáhnete čistou, bez drobků, máte hotovo. Nechte bábovičky zchladnout, vyklopte je a podávejte posypané moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Recept z knížky Otcem i matkou proti své vůli autorky Zdeny Frýbové.
Načítám komentáře...