Dia beránek
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- sladidlo umělé 3 porce (celkem asi 27 g)
- Hera 200 gramů (změklá)
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- citronová kůra (nastrouhaná, z 1/2 citronu)
- rozinky 50 gramů
- mandle 50 gramů (nasekané)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- sladidlo umělé (práškové, např. fruktóza nebo sušená stévie, na posypání)
Postup přípravy
V míse utřeme žloutky, umělé sladidlo a změklé máslo do pěny. V další míse smícháme mouku s práškem do pečiva a směs vmícháme do žloutkové pěny. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a nakonec přimícháme citronovou kůru, rozinky a mandle.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Upečeného prochladlého beránka opatrně vyklopíme z formy a jen zlehka pocukrujeme.
Poznámka k receptu
Ozdobte vychladlého beránka dia čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou dia čokoládou.
Načítám komentáře...