Dietní tvarohová vejce
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr třtinový 50 gramů
- tvaroh měkký 200 gramů
- Hera 50 gramů (změklá)
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- tuk (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
- čokoládová poleva bílá (na ozdobení)
- mašle (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse utřeme žloutky s třtinovým cukrem, tvarohem a změklým máslem do pěny. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných půlkulatých formiček na vejce, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 - 30 minut.
Upečené půlky vajec po vychladnutí vyklopíme z formiček a rozehřátou čokoládovou polevou na ně namalujeme mašličky. Když poleva zachne, opatrně svážeme vždy dvě půlky vejce k sobě růžovou mašlí a lehce je pocukrujeme.
Poznámka k receptu
Z těsta můžete samozřejmě upéct i beránka v klasické formě. Ozdobte ho pak třeba čerstvými kvítky sedmikrásek, které na něj přilepíte trochou ušlehaného sladkého sněhu z bílků.
Načítám komentáře...