Dokonalá bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Máslo nakrájejte na kousky a dejte je do misky na teplé místo povolit. Oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte se špetkou soli tuhý sníh.

2. Ručním šlehačem prošlehejte máslo se žloutky a postupně přisypávejte cukr. Až bude směs hebká, přidejte mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou, přilijte (podle potřeby) mléko a vypracujte šlehačem vláčné těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

3. Těsto přelijte do vymazané a vysypané formy a vložte ji do vyhřáté trouby. Pečte při 160 °C tak dlouho, až se těsto nebude chytat na špejli, kterou do něj zapíchnete. Bude to trvat asi 50 minut.

Poznámka k receptu

Tip: K pečení jsme použili o trochu větší formu (průměr: 275 mm, hloubka: 75 mm). Do formy o obvyklé velikosti stačí použít ²⁄³ uvedeného množství surovin.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...