Dvoubarevná bábovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky za postupného přidávání cukru do pěny. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Mouku promícháme se solamylem a vanilkou. V kastrůlku rozpustíme tuk a přivedeme ho k varu. Do vaječné pěny vmícháme moučnou směs, po lžících zlehka vmícháme tuhý sníh a na závěr vmícháme horký tuk.

Z těsta odebereme více než třetinu, do které vmícháme kakaový prášek a důkladně ho do těsta zapracujeme. Do vymazané a vysypané formy nalijeme střídavě světlé a tmavé těsto a povrch uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 50 minut.

Upečenou bábovku necháme 5 - 10 minut chladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Bábovku nemusíte péct jen v klasické formě. Můžete použít například formu ve tvaru střechy, výborná je i forma na biskupský chlebíček.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...