Hrnečkový beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce rozkvedlejte v mléce. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva, solí, oběma cukry a citronovou kůrou.

Mléko s vejci vmíchejte do sypké směsi, přidejte olej a rum a umíchejte hladké těsto. Důkladně vymazanou a vysypanou formu naplňte těstem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Beránka pečte 30 minut, vyndejte a nechte formu vychladnout.

Potom beránka opatrně vyklopte a po úplném vychladnutí ho potřete čokoládovou či citronovou polevou (nebo jen posypte moučkovým cukrem). Po zaschnutí polevy přizdobte mašlí.

Poznámka k receptu

Do těsta zkuste zamíchat rozinky a nasekané ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...