Hrnečkový beránek
Seznam surovin
- cukr krupice 1 hrnek
- mléko 1 hrnek
- mouka pšeničná polohrubá 1,5 hrnku
- olej 1/2 hrnku
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr vanilkový 1 balíček
- citronová kůra
- rum 2 lžíce
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- čokoládová poleva tmavá
Postup přípravy
Vejce rozkvedlejte v mléce. Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva, solí, oběma cukry a citronovou kůrou.
Mléko s vejci vmíchejte do sypké směsi, přidejte olej a rum a umíchejte hladké těsto. Důkladně vymazanou a vysypanou formu naplňte těstem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Beránka pečte 30 minut, vyndejte a nechte formu vychladnout.
Potom beránka opatrně vyklopte a po úplném vychladnutí ho potřete čokoládovou či citronovou polevou (nebo jen posypte moučkovým cukrem). Po zaschnutí polevy přizdobte mašlí.
Poznámka k receptu
Do těsta zkuste zamíchat rozinky a nasekané ořechy.
Načítám komentáře...