Jablečná bábovka

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, do které postupně jeden po druhém zašleháme žloutky. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme skořicový cukr, nastrouhaná jablka a rozinky a promícháme. Po částech vmícháme žloutkovou směs a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy na bábovku, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

Upečenou bábovku necháme chvíli stát ve formě a pak ji vyklopíme. Po vychladnutí bábovku přelijeme čokoládovou polevou, posypeme ji mandlovými plátky (ze stran nebo i na povrchu) a necháme zaschnout. Kdo chce, může bábovku ještě ozdobit hezkými plátky sušených jablek.

Poznámka k receptu

Bábovku můžete ještě vylepšit, když do těsta vmícháte hrst hrubě nasekaných vlašských ořechů nebo rozinky předem namočené v rumu. Každou porci podávejte ozdobenou kopečkem čerstvě ušlehané šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...