Jablková bábovka
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- plnotučný tvaroh 250 gramů
- cukr krupice 250 gramů
- máslo 200 gramů
- vejce 4 kusy
- jablko 4 kusy (velká, kyselejší)
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- mléko 100 mililitrů
- cukr vanilkový 1 kus
- rum 2 lžíce
- sůl
- smetana zakysaná (k podávání)
Postup přípravy
1. Oloupaná jablka nastrouhejte. Pokud při strouhání pustí vodu, slijte je.
2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do pěny a přidejte prosetou mouku
a prášek do pečiva.
3. Dále přidejte rum, mléko a tvaroh.
4. Z bílků ušlehejte sníh, který osolte a postupně ho přimíchejte společně
s jablky ke směsi.
5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou
a pečte cca 45 minut na 170 °C.
6. Podávejte se zakysanou smetanou.
Načítám komentáře...