Kynutá bábovka s čokoládovou náplní
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
- sůl 1 špetka
- mléko 150 mililitrů
- droždí 30 gramů
- cukr 3 lžíce
- vejce 1 kus
- olej 100 mililitrů
- jedlá soda 1 lžička
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- hřebíček 1 kus
- máslo 50 gramů
- kakao (na posypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Droždí rozmíchejte v části vlažného mléka, přimíchejte lžíci cukru a lžíci mouky a nechte vzejít kvásek.
Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr, sůl, koření, sodu, vejce rozkvedlané v mléce, olej a přimíchejte kvásek.
Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté asi půl hodiny nakynout. Těsto propracujte, rozválejte na dlouhý obdélník, pokapejte rozpuštěným máslem, posypte hojně kakaem smíchaným s cukrem a opět pokapejte máslem. Plát stočte do závinu a vložte ho do vymazané bábovkové formy.
Těsto nechte ještě asi 15 minut kynout, potom vložte formu do trouby vyhřáté na 180°C a bábovku upečte (špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená). Upečenou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte ji a pocukrujte.
Načítám komentáře...