Kyprá bábovka

Seznam surovin

Na 16 řezů:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Promíchejte olej s cukrem. Po jednom přidávejte vejce a vždy ho dobře zatřete. Poté vmíchejte vanilku. Do jiné mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a skořici.

2. Suché přísady přidávejte k olejové směsi střídavě s nastrouhanou cuketou. Nakonec vmíchejte na hrubo nasekané nebo nastrouhané ořechy (těsto bude spíš řidší).

3. Těsto přesuňte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 50 až 55 minut. Vpichem špejle do středu těsta zjistíte, jestli je propečené (na špejli ulpí vlhké drobty).

4. Poleva: Uvedené suroviny promíchejte dohladka. Ještě teplou bábovku polevou přelijte. Nechte ji stéct a posypte kandovanou kůrou.

Poznámka k receptu

Geniální tip pro chataře a chalupáře, kteří si pro hlavní přísadu dojdou pár kroků na zahrádku. Těsto se dá péct nejen ve formě, ale také na plechu, a samozřejmě i ve slavné remosce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...