Maková bábovka
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 200 gramů
- smetana 200 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- mák 200 gramů (mletý)
- citronová kůra kandovaná 40 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr moučkový (na posypání)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
V hrnku postaveném do horké vody našlehejte celá vejce s cukrem do pěny, vyndejte a šlehejte do částečného zchladnutí.
Vmíchejte smetanu, mák, hladkou mouku prosetou s práškem do pečiva a pokrájenou kandovanou citronovou kůru. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu,
vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 1 hodinu (špejlí vyzkoušejte, zda je těsto správně propečené).
Vychladlou bábovku vyklopte, pocukrujte a nakrájejte.
Poznámka k receptu
Bábovku můžete přelít citronovou polevou a posypat celým mákem nebo cukrovým zdobením.
Načítám komentáře...