Medová celozrnná bábovka
Seznam surovin
- máslo 125 gramů (+ na vymazání formy)
- med 200 gramů
- vejce 3 kusy
- tvaroh měkký 125 gramů (polotučný)
- citronová kůra (z půl citronu)
- rozinky 100 gramů
- ořechy lískové 50 gramů (mleté)
- mouka celozrnná 450 gramů
- droždí sušené 3 lžičky (nebo 1 kus čerstvého)
- mléko 125 mililitrů (plnotučné)
- strouhanka (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Máslo utřete s medem a vejci. Zapracujte tvaroh, citronovou kůru, rozinky a oříšky. Po částech vpracujte mouku promíchanou s droždím a mléko.
2. Těsto přesuňte do bábovkové formy, vymazané tukem a vysypané strouhankou, a pečte asi 50 minut
v troubě předehřáté na 175°C.
3. Vyklopte a nechte vychladnout, pak hned podávejte.
Poznámka k receptu
Tato bábovka je nejlepší čerstvá.
Načítám komentáře...