Melírovaný dia beran
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů (nebo hrubá)
- Hera 150 gramů
- mandle 100 gramů (mleté)
- cukr 90 gramů (dia Korunní)
- vejce 2 kusy
- mák 80 gramů (mletý)
- sůl
- kypřící prášek do pečiva 4 lžičky
- mléko 4 lžíce
- citronová kůra (z půlky citronu)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Změklý tuk, cukr a špetku soli ušleháme do světlé pěny. Do směsi vešleháme po jednom vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, vmícháme mleté mandle a třetinu mouky promícháme s mletým mákem. Vaječnou směs rozdělíme na poloviny a do každé vmícháme jednu moučnou směs.
Obě poloviny těsta zředíme polovinou dávky mléka a ochutíme citronovou kůrou. Těsto lijeme střídavě do spodního dílu formy na beránka vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, asi 1 cm pod okraj. Těsto zlehka prokreslíme špejlí nebo vidličkou a zaklopíme vrchním dílem formy.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 minut. Beránka necháme 30 minut vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Před podáváním jej můžeme posypat jemným posypovým sladidlem (třeba Irbis vločka).
DIA - 313 g sacharidů na celý rozpis.
Načítám komentáře...