Melírovaný dia beran

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk, cukr a špetku soli ušleháme do světlé pěny. Do směsi vešleháme po jednom vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, vmícháme mleté mandle a třetinu mouky promícháme s mletým mákem. Vaječnou směs rozdělíme na poloviny a do každé vmícháme jednu moučnou směs.

Obě poloviny těsta zředíme polovinou dávky mléka a ochutíme citronovou kůrou. Těsto lijeme střídavě do spodního dílu formy na beránka vymazané tukem a vysypané hrubou moukou, asi 1 cm pod okraj. Těsto zlehka prokreslíme špejlí nebo vidličkou a zaklopíme vrchním dílem formy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 minut. Beránka necháme 30 minut vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Před podáváním jej můžeme posypat jemným posypovým sladidlem (třeba Irbis vločka).

DIA - 313 g sacharidů na celý rozpis.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...