Mrkvová bábovka s citronovou polevou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 350 gramů
- cukr moučkový 230 gramů
- máslo 130 gramů
- vejce 4 kusy
- mléko 5 decilitrů
- mrkev 3 kusy
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
- citronová poleva (na ozdobení)
- cukrářské zdobení (barevné kuličky)
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Jeden po druhém vmícháme žloutky a ještě chvíli šleháme.
Mrkve očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. Mouku s mrkví po částech vmícháme do žloutkové směsi, přidáme mléko a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Upečenou bábovku necháme chvilku stát ve formě, pak ji vyklopíme a po vychladnutí přelijeme citronovou polevou, posypeme barevnými cukrovými kuličkami a necháme zaschnout.
Recept na citronovou polevu najdete zde.
Načítám komentáře...