Olivová bábovka s rozmarýnem
Seznam surovin
- mouka špaldová 300 gramů
- cukr 250 gramů
- olej olivový 200 mililitrů
- víno bílé 200 mililitrů
- vejce 4 kusy
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- máslo (na vymazání formy)
- kokos (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé, husté pěny. Přidejte olej, víno, mouku, sůl, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, nasekaný rozmarýn a míchejte, dokud nezískáte hladké, řidší těsto.
2. Formu vymažte máslem a důkladně vysypte kokosem. Nalijte do ní těsto a pečte asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3. Hotovou bábovku nechte chvilku zchladnout, ale ještě vlahou ji opatrně vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout. Podávejte posypanou kokosem.
Poznámka k receptu
Olivový olej bábovku dokonale zvláční, jinak ho ale v těstu nepoznáte. Pusťte se do ní buď na chalupě, nebo pokud v týdnu nestíháte. Po vyšlehání vajec stačí jen rychle vmíchat ostatní suroviny a strčit do trouby.
Načítám komentáře...