Ořechová bábovka I
Seznam surovin
- ořechy vlašské 100 gramů
- káva instantní 1 lžíce (zarovnaná)
- voda 100 mililitrů (horká)
- vejce 5 kusů
- čokoládová poleva tmavá 1 balíček ( Dr. Oetker)
- cukr moučkový 250 gramů (+ na posypání)
- cukr vanilkový 1 balíček
- olej 250 mililitrů
- mléko 125 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
Postup přípravy
Na přípravu těsta nejprve umelte ořechy.
Instantní kávu přelijte horkou vodou a čokoládovou polevu nastrouhejte najemno.
Vejce a oba cukry vyšlehejte do pěny, pak do ní přidejte olej a mléko.
V jiné míse důkladně promíchejte mouku, škrob, kypřicí prášek a mleté ořechy. Sypkou směs střídavě s kávou zlehka ručně vmíchejte do pěny. Poté přidejte nastrouhanou polevu. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte cca 70 minut. Bábovku pak ponechejte ve formě ještě asi 10 minut, pak ji vyklopte a ozdobte moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...