Ořechový chlebíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 150 gramů (plus na vymazání formy)
- vejce 2 kusy
- mléko 200 mililitrů
- cukr 50 gramů
- ořechy 180 gramů (vlašské, mandle, lískové + hrst na posypání)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl 1 lžička
- med (k podávání)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
3. Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
4. Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
5. Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.
Poznámka k receptu
Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.
Načítám komentáře...