ořechový mazanec ze špaldové mouky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do 3 lžic vlažného mléka či rostlinného nápoje (napří- klad rýžový nápoj Isola Bio) rozmíchejte 1 lžíci cukru, 1 lžíci mouky, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

2. Mouku smíchejte s cukrem, přidejte rozšlehané žloutky se špetkou soli. Přidejte špetku nastrouhaného muškátového oříšku a kůru z poloviny citronu. Pak nalijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte tuhé těsto. Při zpracovávání těsta přidávejte podle potřeby mléko či rýžový nápoj. Těsto přikryjte a nechte vykynout.

3. Do vykynutého těsta zapracujte opláchnuté rozinky a hrubě nasekané ořechy. Potom je rozdělte na polovinu, vytvarujte 2 bochánky, potřete rozšlehaným bílkem a posypte spařenými a oloupanými mandlemi, nakrá- jenými na tenké plátky. Mazance nařízněte do kříže a pečte v troubě vyhřáté na 170°C asi 45 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...