Piškotový beránek s rozinkami
Seznam surovin
- vejce 10 kusů
- cukr krupice 300 gramů
- citron 1/2 kusu
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- rozinky 300 gramů
- marmeláda 5 lžic (doporučuji Schwartau)
- čokoláda hořká 200 gramů
- mléko 50 mililitrů
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hladká (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Utřete 5 žloutků s cukrem do pěny, přidejte 5 vajec a citronovou šťávu. Postupně přimíchejte mouku, vanilkový cukr a rozinky.
2. Vyšlehejte ze zbylých bílků tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
3. Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte moukou.
4. Těsto nalijte do formy a pečte asi 45 minut. Beránka nechte vychladnout, vyklopte z formy, podélně rozkrojte, pomažte červenou marmeládou a opět spojte.
5. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a nařeďte ji mlékem do potřebné polevové konzistence.
6. Beránka přelijte čokoládovou polevou. Po jejím zaschnutí mu na krk uvažte mašličku.
Poznámka k receptu
Do těsta vmíchejte na kousky rozkrájenou čokoládu.
Načítám komentáře...