Pomerančovomakové bábovičky
Seznam surovin
- šťáva pomerančová 1,25 decilitru
- jogurt bílý 130 gramů
- mák 60 gramů (nemletý)
- máslo 250 gramů (změklé)
- cukr moučkový 270 gramů
- pomerančová kůra 2 lžíce (nastrouhaná)
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná hladká 340 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2,5 lžičky
- máslo (na vymazání formiček)
Na polevu:
- šťáva pomerančová 1 lžíce
- cukr moučkový 150 gramů
Postup přípravy
V míse smícháme pomerančovou šťávu, jogurt a mák. V další míse vyšleháme změklé máslo, cukr a pomerančovou kůru elektrickým šlehačem do světlého krému. Postupně do něj vmícháme vejce, mouku a prášek do pečiva a nakonec zlehka vmícháme jogurtovou směs.
Těsto rozdělíme do malých formiček na bábovičky vymazaných máslem, rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut.
Z pomerančové šťávy a moučkového cukru umícháme hladkou polevu.
Vychladlé bábovičky vyklopíme z formiček, přelijeme je polevou a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Při míchání polevy buďte trpěliví, trvá to nejméně 5 minut a je třeba použít vařečku, ne robot.
Z jogurtového těsta můžete upéct místo báboviček výborné muffiny. Nazdobit se dají čokoládovou polevou a cukrovými perličkami.
Načítám komentáře...