Pruhovaná likérová bábovka
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 125 gramů
- moučka škrobová 125 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr moučkový 220 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr vanilkový 2 balíčky
- olej 100 mililitrů
- vaječný koňak 250 mililitrů
- čokoláda na vaření 50 gramů (nebo hořká)
- čokoláda bílá 50 gramů
- tuk ztužený (100%) 1 lžička (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky vyšlehejte s vanilkovým cukrem a po lžících zašlehejte moučkový cukr. Potom vmíchejte likér a olej a ještě ušlehejte. Přidejte prosetou mouku smíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
To nalijte do dobře vymazané a vysypané formy, uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Bábovku upečte, špejlí vyzkoušejte, zda je dobře propečená, a nechte trochu vychladnout. Vyklopte ji na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Každou čokoládu rozehřejte s půlkou lžičky ztuženého tuku ve vodní lázni. Střídavě v pruzích natřete čokolády na povrch bábovky a nechte ztuhnout.
Načítám komentáře...