Rychlá mramorovaná tvarohová bábovka
Seznam surovin
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- tvaroh měkký 250 gramů
- vejce 5 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- kakao 2 lžíce
- máslo 30 gramů (na vymaštění formy)
Postup přípravy
1. Alespoň hodinu před přípravou bábovky vyndejte chlazené suroviny z ledničky, aby dosáhly pokojové teploty, jinak by se těsto mohlo srazit.
2. Nejlépe elektrickým šlehačem vymíchejte změklé máslo s cukry, postupně pak přidávejte tvaroh, vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3. Do poloviny těsta přisypte kakao a důkladně promíchejte.
4. Obě směsi nalijte do máslem vymaštěné formy a přímo uvnitř ní je ještě (ale jen lehce!) promíchejte, aby vzniklo mramorování.
5. Bábovku pečte v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut.
Poznámka k receptu
Do kakaové části můžete také na menší kousky nalámat asi 50g kvalitní hořké čokolády. Výsledný lahodný chuťový efekt zůstane vaším malým tajemstvím.
Načítám komentáře...