Šlehačková bábovka s mandlemi
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr krupice 300 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- smetana na šlehání 220 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- rozinky 50 gramů
- mandle 50 gramů (oloupané a nasekané)
- tuk 15 gramů (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá 10 gramů (na vysypání)
- cukr moučkový 30 gramů (na posypání)
Postup přípravy
Ušlehejte do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Vmíchejte šlehačku a mouku prosetou s práškem do pečiva, rozinky a mandle.
Těsto nalijte do máslem vytřené a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte dozlatova.
Pečte nejdříve asi 30 minut při nižší teplotě, aby bábovka dobře vyběhla, pak teplotu trochu zvyšte a dopečte.
Načítám komentáře...