Třená bábovka
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- máslo 350 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- cukr 300 gramů
- čokoláda 60 gramů (nasekaná)
- cukr vanilkový 1 balíček
- kakao 6 lžic
- mléko 3 lžíce
- rum 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1,5 lžičky
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná polohrubá (na vysypání formy)
- poleva (bílá, např. citronová, na přelití)
Postup přípravy
Z bílků a třetiny cukru ušleháme tuhý sníh. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny. Žloutky smícháme s teplým mlékem a rumem a postupně je přimícháme k utřenému máslu. Mouku prosejeme, smícháme s kakaem, práškem do pečiva a nasekanou čokoládou a tuto směs také vmícháme do másla se žloutky. Pak lehce vmícháme malou část ušlehaného sněhu a na závěr vmícháme i ostatní sníh.
Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy na bábovku, vložíme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme asi 50 minut.
Hotovou bábovku necháme chvilku prochladnout, pak ji opatrně vyklopíme a po vychladnutí ji přelijeme bílou polevou a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...