Tvarohový zajíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů (v alobalu)
- cukr krupice 180 gramů
- vejce 4 kusy
- máslo 200 gramů (změklé)
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- sůl 1 špetka
- máslo (na vymazání formy)
- kokos (na vysypání formy)
Postup přípravy
1. Máslo s cukrem ušlehejte do krému, přidejte tvaroh, citronovou šťávu a promíchejte. Oddělte bílky od žloutků, žloutky přidejte do těsta a pečlivě zašlehejte. Postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. K bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh, který opatrně vmíchejte do těsta.
2. Formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Pečte asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zajíčka nechte trochu zchladnout, vyklopte a pocukrujte.
Poznámka k receptu
- Tvarohové těsto je nadýchané, vláčné a má chuť, která rozhodně není banální. Nalijte je do formy na zajíčka, beránka či bábovku.
- Ingredience na formu o objemu 2 litry.
Načítám komentáře...