Úsporné těsto na bábovku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnku rozmícháme část vlažného mléka a cukru s rozdrobeným droždím a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme do mísy, přidáme oba druhy mouky, tuk, žloutek, sůl, zbylý cukr a vlažné mléko, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme ho
moukou a necháme na teplém místě vykynout.

Do vykynutého těsta podle chuti zapracujeme například ořechy, rozinky nebo těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.

Těsto naplníme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi hodinu.

Upečenou bábovku necháme chvíli prochladnout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout. Před podáváním ji pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Z tohoto úsporného těsta můžete upéct i buchty nebo závin.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...