Velikonoční beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do pěny. Z bílků, citronové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a ručně vmíchejte do těsta.

2. Oba díly formy na beránka vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Do většího dílu nalijte těsto, přiklopte druhým dílem formy, položte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Prvních 20 minut pečte na 200°C, dalších 30 minut pečte na 150°C. Pak formu vyjměte a zkuste špejlí, zda je beránek dobře propečený. Nechte vychladnout ve formě, pak vyklopte.

3. Beránka pocukrujte nebo jej polijte čokoládovou polevou. Oči vytvořte pomocí hřebíčků, na krk uvažte barevnou mašli. Kolem beránka nasypte barevná vajíčka nebo lentilky.

Poznámka k receptu

Pečte v keramické formě na beránka, která se skládá ze dvou částí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...