Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká
- vejce
- čokoláda 400 gramů
- kakao 30 gramů
- vanilka 1 kus (lusk)
- mléko 500 mililitrů (polotučné)
- smetana na šlehání 350 mililitrů
- jablka 400 gramů
- kiwi
- hroznové víno 100 gramů
- žloutek 130 mililitrů (pasterovaný)
- víno červené
- víno portské
Postup přípravy
U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Recept na beránka najdete zde.
Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošku smetany a vanilky, kterou vyškrábneme z lusku a necháme vychladit.
Čokoládová omáčka: Smícháme kakao, čokoládu, mléko a cukr s troškou vody a pomalu za stálého míchání přivedeme skoro k varu, po zchladnutí zhoustne.
Marinované ovoce: Ovoce nakrájíme na kousky a dáme ho marinovat do zredukovaného červeného vína s kapkou porta a cukru.
Načítám komentáře...