Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Recept na beránka najdete zde.

Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošku smetany a vanilky, kterou vyškrábneme z lusku a necháme vychladit.

Čokoládová omáčka: Smícháme kakao, čokoládu, mléko a cukr s troškou vody a pomalu za stálého míchání přivedeme skoro k varu, po zchladnutí zhoustne.

Marinované ovoce: Ovoce nakrájíme na kousky a dáme ho marinovat do zredukovaného červeného vína s kapkou porta a cukru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...